Recepty na xkuchtik.cz

VEPŘOVÉ PLECKO | VEPŘOVÉ SE ZELENINOU NA VÍNĚ

INGREDIENCE: 500 g vepřové plece vykostěné, 100g brambor, 100 g zelené papriky, 200 g rajčat, 150 g mrkve, 1 malá hlávka zelí, 2 cibule, 1 petržel, 2 dl bílého vína, hřebíček, bobkový list, sladká paprika, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso a zeleninu pokrájíme na kostičky a spolu s kořením dáme do hrnce. Podlijeme vínem a trochou vody a dusíme asi 50 minut. Ke konci dochutíme solí a podáváme s chlebem. ..

VEPŘOVÉ PLECKO | VEPŘOVÉ NA KMÍNĚ

INGREDIENCE: 500 vepřové plece, 2 lžíce sádla, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžičky pepře, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na malé plátky nebo na kostky, osolíme je, opepříme a posypeme kmínem. Sádlo rozpálíme, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, vhodíme připravené maso a opečeme ho po všech stranách. Pak podlijeme vodou a dusíme doměkka. V tlakovém hrnci asi 20 minut. Měkké maso vyjmeme nebo shrneme ke straně nádoby, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ..

VEPŘOVÉ PLECKO | OVAR

INGREDIENCE: 1500 g vepřové plece, 2 vepřová kolena, 2 cibule, 2 mrkve, půlka menšího celeru, 20 g sušených hub, 4 stroužky česneku, několik kuliček celého pepře, 1 bobkový list, 3 zrnka nového koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do studené osolené vody vložíme dobře očištěné vepřové maso, včetně oprané a čisté zeleniny a vše uvedeme do varu. Dále vaříme zvolna, až je maso poloměkké. Potom vyjmeme měkkou zeleninu a ve vývaru dovaříme doměkka. Teplé maso rozdělíme na porce a podáváme s hořčicí, křenem ..

VEPŘOVÉ PLECKO | VEPŘOVÁ PEČENĚ S KŮRČIČKOU

INGREDIENCE: 800 g libové vepřové plece s kůží, sůl, pepř, 1 lžička mletého kmínu, 1 mrkev, 1 menší pórek, 50 g celeru, 1/2 svazku petrželky, 1 malá cibule, 200 ml vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme a osušíme. Kůži nakrájíme na kosočtverce do hloubky asi 1 cm. Hodně osolíme, opepříme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče kůží nahoru. Pečeme, dokud kůže není křupavá. Mezitím zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme nahrubo. Petrželku omyjeme a nasekáme. Asi po půlhodině pečení přidáme zelenin ..

VEPŘOVÉ PLECKO | FRANCOUZSKÁ VEPŘOVÁ PEČENĚ

INGREDIENCE: 800 g vepřové pečeně, 100 g brambor, 2 stroužky česneku, muškátový oříšek, tymián, bobkový list, 1 lžíce sádla, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnce s 1 l slané a opeřené vody vložíme maso, uvedeme do varu a pod poklicí slabým varem vaříme 30 minut. Zapékací mísu vymažeme utřeným stroužkem česneku. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ty pak rozložíme do mísy ve třech vrstvách, každou vrstvu posypeme směsí rozdrceného bobkového listu a tymiánu, utřeného stroužku česneku ..

VEPŘOVÉ PLECKO | VEPŘOVÉ PLECKO NADIVOKO S HOUBAMI

INGREDIENCE: 500 g vepřového plecka, sůl, 200 g cibule, 50 g slaniny, 4 stroužky česneku, 5 zrnek pepře, 2 zrnka jalovce, 1 bobkový list, 2 zrnka nového koření, trochu sl. papriky, 200 g žampiónů, 1/8 l 18% kysané smetany, 1 lžička hl. mouky, 2 rajčata, 1 lžička hořčice, trochu mletého pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté osolené maso nakrájíme na kousky, vložíme jen na vyškvařenou slaninu s rozkrájenou cibulí a osmahneme dozlatova. Pak přidáme všechno koření, rozkrájená rajčata a dusíme za občasn ..

VEPŘOVÉ PLECKO | ŽÍVÁNSKÁ PEČENĚ II

INGREDIENCE: 750 g bravčového mäsa – najlepšie z pliecka, 500 g oravskej slaniny,1 kg zemiakov, 4 cibule,soľ,mletá rasca,mleté čierne korenie,mletá červená paprika,100 ml oleja. POSTUP PŘÍPRAVY: Umyté mäso nakrájame na menšie plátky a poklepeme. Očistenú cibuľu a zemiaky nakrájame na kolieska. Oravskú slaninu pokrájame na plátky. Alobal potrieme olejom, poukladáme naň kolieska cibule a zemiakov, posolíme a okoreníme. Kolmo na zemiaky tesne k sebe striedavo prikladáme posolené a okorenené mäso, ..

VEPŘOVÉ PLECKO | MORAVSKÝ VRABEC IV

INGREDIENCE: 300 g vepřového plecka, 300 g vepřového bůčku, 3 velké cibule, 6 stroužků česneku, sůl, kmín, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky a vložíme do olejem vytřeného pekáče. Osolíme a pokmínujeme. Přisypeme na tenké plátečky pokrájený česnek a na nakrájenou cibuli. Promícháme. Trošku podlijeme vodou, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 210°C. Po dvaceti minutách odkryjeme a za občasného zamíchání upečeme do změknutí a zhnědnutí masa. Podle potřeby ..

VEPŘOVÉ PLECKO | ZBOJNICKÝ ROŽEŇ

INGREDIENCE: 600 g vepřového masa z krkovice, 300 g vepřových jater, 120 g slaniny, 200 g cibule, 3 lžíce sádla, sůl, pepř, grilovací koření, hladká mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme a pokapeme olejem. Uložíme ho do chladna (nejlépe v misce, kterou přikryjeme potravinářskou fólií). Maso necháme odpočinout do druhého dne. Před přípravou si pokrájíme slaninu na plátky, játra na kousky, plátky naloženého masa nakrájíme na odpovídající velikost. Cibuli roz ..

VEPŘOVÉ PLECKO | KATŮV ŠLEH III

INGREDIENCE: 1kg plecka (ale jde to i s jiným druhem masa, výborné je i kuřecí), 2 větší cibule, trochu oleje (cca 3 lžíce), 2 velké sklenice leča (ty bez klobásy), 1celý malý kečup, 1/2 sáčku mleté (může být i pálivá) papriky, asi 2 lžíce chilli (podle toho, kdo jak má rád ostré), pepř a sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do většího hrnce dám pokrájenou cibuli na kostičky, maso pokrájené na menží hranolky, osolím, opepřím, okořením chilli a paprikou, naliji celý kečup obě sklenice leča (i s vodou) a promí ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz