1. MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI | LINECKE KOLACKY (Od Magdy z Galanty) INGREDIENCE: 500 g hladke mouky, 450 g masla, 450 g mouc. cukru, 1 vejce, 4 zloutky. POSTUP PRIPRAVY: Suroviny zpracujeme a odlozime do lednice na cca 1-2 hodiny. Pote vykrajujeme kolecka, vzdy j .....
2. MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI | VANOCNI PRACNY (Od Eugenie z Malacek) INGREDIENCE: 130 g hladke mouky, 150 g masla, 120 g mouc. cukru, 70 g strouhanych orechu, 1 vejce, 3 velke lzice kakaa, spetka drceneho hrebicku a skorice. POSTUP PRIPRAVY: Na val si prosejeme mouk .....
3. DOBRA RADA ZDRAVI | Nejlepsi prirodni antibiotikum( Vyleci kazdou infekci a zabije parazity) INGERDIENCE: 700 ml jablecneho octa, 0,5 dcl ocisteneho a utreneho cesneku, 0,5 dcl na jemno nakrajene cibule, 2 cerstve feferonky (cim stiplavejsi, tim lepe), 0,5 dcl nastrouhaneho zazvoru, 2 polevko .....
4. RYZE | HOUBOVE RIZOTO INGREDIENCE: 200g hub, 300g varene ryze, 300g mrazeneho hrasku s mrkvi, 1lzice koreninovych nati, 1 cibule, sul, 2 lzice oleje. POSTUP PRIPRAVY: Ryzi uvarime ve vode. Mezitim osmazime na oleji nakraj .....
5. BRAMBORY | BRAMBOROVY NAKYP S BYLINKAMI INGREDIENCE: 2 celozrnne housky, 100 ml mleka, 300g brambor, 2 lzice michane mouky, 2 vejce, sul, 3lzice nakrajenych rostlinnych nati, 3 lzice strouhaneho syra, pripadne 1 lzice suseneho drozdi. POST .....
6. MOUCNIKY SLANE | LANGOSE S CESNEKEM BEZ KYNUTI (Od Magdy z Galanty) INGREDIENCE: Suroviny na 8 porcii: 500 g hladka muka, 1 KL sol, 1/2 balickov kypriaci prasok do peciva, 1 PL olej, 20 g drozdie, 140 g biely jogurt, 250 .....
7. MOUCNIKY SLANE | DOMACI CHLEBA (Od Jarusky) INGREDIENCE: 3 hrnky hladke mouky, 1 ½ hrnku vody, ½ lzicky suseneho drozdi, 1 ½ lzicky soli, drceny kmin. POSTUP PRIPRAVY: V mise smichame vsechny sypke suroviny (s .....
8. MOUCNIKY KYNUTE | VANOCNI STOLA III INGREDIENCE: 400 g polohr. mouky, 60 g Hery, 30g drozdi, lzicka soli, 3dcl mleka a vody (1:1), tuk na plech, vejce na potreni Napln: 20dkg suseneho ovoce, 15dkg vlasskych orechu, 5dkg rozinek, 4 lzi .....
9. MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI | VANILKOVE ROHLICKY (Od Katariny z Trencina) INGREDIENCE: 500 g hladke mouky, 400 g masla, 200 g vlasskych orechu, 150 g cukru, 3 vanilkove cukry. POSTUP PRIPRAVY: Suroviny zpracujeme a nechame odlezet asi hodinu v lednici. Pote vytvarujeme r .....
10. SALATY | CIKANSKY SALAT INGREDIENCE: 300 g hoveziho masa, l mensi cibule, 2 zelene papriky, 2 rajcata, 2 sterilovane okurky, 2 kulicky celeho pepre, 2 kulicky noveho koreni, l strouzek cesneku, sul, ocet, petrzelka a cervena .....
11. SALATY | RYBI SALAT ALJASKA INGREDIENCE: 500 g rybiho file, 2 mensi jablka, l pomeranc, l mrkev, l lzice sterilovaneho hrasku, l sterilovana okurka, 2 lzice oleje, 2 bobkove listy, 4 kulicky noveho koreni, 4 kulicky celeho pepr .....
12. MOUCNIKY TRENE | RYCHLY VELIKONOCNI BERANEK INGREDIENCE: 200g polohrube mouky, 200 g ml. cukru, 1 pomazankove maslo, 1 lzice rozinek, ½ prasku do peciva. POSTUP PRIPRAVY: Mouku, cukr a prasek do peciva smichame, pridame pomazankove ma .....
13. POLEVKA RUZNA | RYZOVA POLEVKA INGREDIENCE: 250 g kosti, 250 g korenove zeleniny, 100 g ryze, vyvar ze zeleniny a kosti, 40 g masla, 40 g hladke mouky, sul, 2 zloutky. POSTUP PRIPRAVY: Zeleninu a kosti uvarime ve vode a zvlast si .....
14. MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI | Medvedi tlapky (Od Erziky z Kosic) INGREDEINCE: 6,5 dag hladka mouka, 4,5 dag masla, 3 dag cukru, 2,5 dag orechy, 1 zloutek, skorice, lzIcka kakaa, tuk na vymazani formicek. POSTUP PRIRVY: Suroviny zpracujeme nechame testo pul hodiny .....
15. VEPROVE RUZNE | Zapecene maso v alobalu INGREDIENCE: cca 1/2 kila vepr.masa, 1x kysane zeli, 100dkg slaniny, dle sve chuti pridejte treba klobasu, brambor priblizne na osobu, koreni - paprika, pepr, sul, alobal(rozrezat na nekolik obdelniku .....
16. BRAMBORY | BRAMBOROVE LANGOSE OD HONZY INGREDIENCE: 2 nastrouhane brambory, 300 g hladke mouky, mleko, kvasek, sul. POSTUP PRIPRAVY: Vsechny suroviny se zpracuji jako testo a necha vykynout. Vytvorene langose smazime na tuku. Pred podavan .....
17. KNEDLIKY OVOCNE | JABLKOVE KNEDLIKY 2 INGREDIENCE: 500 g nahrubo nastrouhanych jablek, 140 g hrube mouky, spetka soli, hladka mouka na val. POSTUP PRIPRAVY: Suroviny smichame v testo a nechame cca 2 hod. odpocinout. Pak tvarujeme knedlic .....
18. RYBY KAPR | KAPOR NA CIERNO (Od Mariky z Presova) Suroviny: kapor, 50 g masla, 150 g korenovej zeleniny, 1 cibula, 8 zrniek celeho cierneho korenia, 4 zrnka noveho korenia, 1 citrón, 1 bobkovy list, 50 g zavaranych ribezli, sol, praskovy cukor .....
19. DOBRA RADA | Cibetkova kava nebo-li Kopi Luwak Tato kava je jiste plna prekvapeni a jeji vznik, puvod i cena, je vskutku zajimava. Proc se ji rika „cibetkova kava“? Co to je vlastne cibetka? Odkud tato kava pochazi? Jak se pest .....
20. MOUCNIKY DORTY | KAKAOVY DORT S PARIZSKOU SLEHACKOU INGREDIENCE: 6 vajec, 140 g mouckoveho cukru, 20 g kakaa, 80 g polohrube mouky, tuk na vymasteni a hruba mouka na vysypani formy, cokoladova poleva. Parizska slehacka: 4 dl smetany ke slehani, 30 g k .....
21. SALATY | FAZULOVY SALAT S KLOBASOU INGREDIENCE: 300 g varenej fazule, 125 g surovych, 50 g klobasy, 50 g anglickej slaniny, 50 g kyslych uhoriek, 25 g cibule, 25 g kecupu, horcice, ocot, sol, cierne korenie mlete. POSTUP PRIPRAVY: Do .....
22. MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI | VOSI HNIZDA II INGREDIENCE: Na testo: 100 g detskych piskotu, 160 g mouckoveho cukru, 60 g masla, 1 lzice mensi kakaa, 2 lzice rumu (nemusi byt, muzeme nahradit mlekem, tresti), 2 lzice mleka.Na krem: 70 g masla, 80 .....
23. MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI | VOSI HNIZDA III INGREDIENCE: Testo: 200 g jemne umleteho kokosu, 200 g mouckoveho cukru, 1 vejce, asi 200 g piskotovych drobecku, 200- 230 g masla ci tuku. Napln: 3 lzice studene kavy, 3 lzice mouckoveho cukru, 1 zlo .....
24. MOUCNIKY KYNUTE | ADVENTNI VENEC INGREDIENCE: Na dva vence: 500 g hladke mouky, 90 g masla, 70 g cukru, 3 zloutky, 25 g drozdi, 1dl vlazneho mleka, 1dl smetany, 30 g jader vlasskych orechu, 30 g opranych rozinek, 1 sacek vanilkoveho .....
25. SEKANA | SEKANA Z CUKETY II INGREDIENCE: 1 cela cuketa, 100 g nastrouhaneho tvrdeho syra, 3 vejce, 200 g na kosticky nakrajene uzeniny (napr. jemny kabanos), 1 hrnek hl. mouky smichane s 1 praskem do peciva, 1/3 hrnku oleje, 1 n .....
26. MOUCNIKY TRENE | JABLCNY KREMOVY KOLAC Suroviny: 400 g zmrazeneho listkoveho cesta, 0,5 smotany na slahanie, 1 vanilkovy cukor, 1 stuzovac tahacky. Napln: 1 kg jablk, 1 citron, 0,4 l vody, 150 g krystaloveho cukru, 1 vanilkovy cukor, 80 g .....
27. MOUCNIKY SLANE | BRAMBOROVE LANGOSE INGREDIENCE: 2 nastrouhane brambory, 300 g hladke mouky, mleko, kvasek. POSTUP PRIPRAVY: Vsechny suroviny se zpracujeme jako testo a nechame vykynout. Vytvorene langose smazime na tuku. Pred podavan .....
28. SYRY | SYROVA ROLADA II INGREDIENCE: 400 g strouhaneho eidamu, sunka, pomazankove maslo, 3 tavene syry, sterilovana kapie, kren (nebo cesnek dle chuti). POSTUP PRIPRAVY: Nejprve si vytvorime smes z pomazankoveho masla, tav .....
29. BRAMBORY | BRAMBOPIZZA INGREDIENCE: 4 stredne velke brambory, 1 mensi cibule, 1 rajce, 1 mensi paprika, 1 kysela okurka, 1 vejce, strouhany syr, provensalske koreni, sul. POSTUP PRIPRAVY: Brambory nastrouhame na hrubsim s .....
30. MOUCNIKY TRENE | MOUCNIK Z CUKETY INGREDIENCE: 2 hrnky nastrouhane cukety, 1 hrnek piskoveho cukru, 3 hrnky polohrube mouky, 1 prasek do peciva, 3 vejce, 1 hrnek rozehrateho rostlinneho tuku (Hera), 1 lzice mlete skorice, podle potreb .....
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA