1. SALATY | MUJ VANOCNI BRAMBOROVY SALAT ( Vaskuv ) Pomer surovin je dany mnozstvim, chuti a fantazii kdo jak chce mit salat chutove odlisny. Behem tohoto procesu prubezne ochutnavam a podle chuti pridavam prislusne ingredience, az dospeji k finalnimu .....
2. SALATY | SOCIALISTICKY VANOCNI VLASSKY SALAT INGREDIENCE: Na ½ kg salatu: 175 g brambor, 114 g sunkoveho salamu, 45 g steril.okurek, 10 g steril.hrasku, 16 g celeru, 24 g mrkve, 10 g pln.horcice, 0,25 g ml. Pepre, 7,5g octu, 2,5 g wo .....
3. OMACKY | TATARSKA OMACKA III INGREDIENCE: 150 s majonezy, l mala cibulka (salotku), l lzice posekanych kaparu, 3 mensi sladkokysele okurky, po lzici jemne nasekane pazitky a petrzelky, snitka estragonu, l lzice horcice. POSTUP P .....
4. SALATY | SKANDINAVSKY RYBI SALAT INGREDIENCE: 2 krabice konzervovanych ryb v tomate, l jablko, 2 sladkokysele okurky, 200 g eidamske cihly, 150 g vareneho celeru, l velka majolka, l lzicka worcesterove omacky, pepr, sul, stava z 1/ .....
5. SEKANA | KARBANATEK S KARI KORENIM INGREDIENCE: 120 g veproveho masa; paliva paprika, kari koreni, sul, pepr, 20 g cibule, citronova stava, 10 g oleje, 30 g rajcat, 30 g sladkokysele okurky, 30 g paprikovych lusku. POSTUP PRIPRAVY: Ml .....
6. VEJCE | CINSKA NAKLADANA VEJCE INGREDIENCE: 8 vajec, velmi silny vyvar tmaveho caje. Na oblohu: sladkokysele (i cerstve) okurky, rajcata, papriky, hlavkovy salat, horcice, tatarka, kysane zeli, strouhany kren apod. POSTUP PRIPRAVY .....
7. SALATY | VAJICKOVY SALAT INGREDIENCE: 6 vajec uvarenych natvrdo, 2 brambory uvarene ve slupce a oloupane, 3 sterilovane sladkokysele okurky, 7 cibulek salotek sterilovanych nebo podusenych nebo l velka cibule podusena na lzic .....
8. POMAZANKY | BUCKOVA POMAZANKA INGREDIENCE: 500 g liboveho bucku, sul, kmin, 10 strouzku cesneku, 2 cibule, sladkokysele okurky. POSTUP PRIPRAVY: Bucek osolime, pokminujeme a upeceme domekka. Vychladle maso umeleme s cesnekem a .....
9. ZAVAROVANI ZELENINA | DOMACI SLADKOKYSELE OKURKY INGREDIENCE: Okurky, do kazde sklenice snitka kopru, 3 kolecka krenu, 3 platky cibule, nekolik kolecek mrkve nalev: 2 l vody, 4 dl octa, l sacek Deka, 4 kulicky pepre, 4 kulicky noveho koreni, l hre .....
10. BRAMBORY | PLNENE BRAMBOROVE PLACKY. INGREDIENCE: 500 g brambor, 4 strouzky cesneku, 2 vejce, sul, ml. pepr, kmin, majoranka, 3 lzice poloh. mouky, olej, 150 ml bileho jogurtu, 2 sladkokysele okurky, kapie. Napln: 200 g jater, 200 g kysa .....
11. DRUBEZ DROBY | KURECI JATRA SE SLADKOKYSELOU OKURKOU 1/2 kg kurecich jater, 2mensi sladkokysele okurky, 1cibule, 1lzicka sladke papriky, olej,sul a pepr, 2lzice polohrube mouky. V hrnci nechame na oleji zesklovatet na drobno nakrajenou cibuli, pridam .....
12. POMAZANKY | POMAZANKA Z BILKU. INGREDIENCE: Nekolik zbylych bilku, 3 lzice pomazankoveho maslu, 50 g salamu, 1 cibulka, 2 sladkokysele okurky, sul, pepr. POSTUP PRIPRAVY: Bilky, ktere nam zbyly po peceni vanocek nebo mazancu, opa .....
13. SEKANA | ROLADA Z MLETEHO BUCKU INGREDIENCE: Rozpis na 2 rolady: 2 kg mleteho bucku 3 vejce, paliva paprika, vegeta, cesnek. Napln: Sunkovy salam, vajecinu z 6 vajec, sladkokysele okurky, prouzky tvrdeho syra, sterilovanou papriku, .....
14. OMACKY | TATARSKA OMACKA II INGREDIENCE: 1/4 l majolky nebo 2 zloutky, 2 dl oleje, l bily jogurt, lzice citronove stavy nebo octa, sul, pepr, l cibule, l lzice kaparu nebo 2 az 3 sladkokysele okurky, po lzici jemne nasekane petr .....
15. SEKANA | ZNOJEMSKA SEKANA INGREDIENCE: 500 g mleteho masa (veprove a hovezi), 2 housky rozmocene v mlece, 50g slaniny, 1 cibule, 3 strouzky cesneku, sul, pepr, 2 vejce, 1 lzice hl. mouky, 2 parky, 4 sladkokysele okurky. POST .....
16. HOVEZI PREDNI ZADNI | BAVORSKY ZAVITEK INGREDIENCE: 400 g zadniho hoveziho masa, 80 g libove sunky, 20 g tuku, 1 vejce natvrdo, 80g cibule, 40 g syrovych brambor, 40 g sladkokysele okurky, trocha hl. mouky, pepr, sul. POSTUP PRIPRAVY: Oc .....
17. VEPROVE KYTA | ZAPECENE RIZKY. INGREDIENCE: 4 veprove platky z kyty (po 120 g), sul, mlety cerny pepr, 2 lzice plnotucne horcice, 1 lzice masla, 4 nalozene okurky ve sladkokyselem nalevu, 1 cervene papriky, 1 vejce natvrdo, 1 mala .....
18. VEPROVE RUZNE | TATRANSKE ZAVITKY. INGREDIENCE: 4 veprove rizky, 2 kureci prsicka, 4 platky sunky, 2 sladkokysele okurky, 4 platky anglicke slaniny, sul, pepr, 1 lzice hl. mouky, 2 lzice masla, 1 cibule, 2 platky slaniny, varena mrkev. .....
19. SALATY | LEHKY BRAMBOROVY SALAT. INGREDIENCE: 1 kg brambor, 4 vejce, stava z 1 citronu, 2 male majolky, 4 lzice bileho jogurtu, 1 cibule, 1 lzicka soli, 2 sladkokysele okurky, 6 lzic zmrazene zeleniny, 2 lzice hrasku, petrzelka. POST .....
20. SALATY | VANOCNI BRAMBOROVY SALAT VI. INGREDIENCE: 1 kg brambor, 120 g korenove zeleniny (mrkev, petrzel a celer), 60 g sterilovaneho hrasku, 2 sladkokysele okurky, 3 vejce, 150 g mekkeho salamu, 120 g majonez, 1 vetsi cibule, 2 porky, 2 .....
21. ZAVAROVANI ZELENINA | MICHANA ZELENINA V SLADKOKYSELEM NALEVU. INGREDIENCE: Mrkev, kedlubny, fazolky, kvetak, okurky, hrasek, horcicne seminko, cely pepr.Nalev: na l litr vody 0,25 az 0,3 l 8% octa, 20 g soli, 80 az 100 g cukru.POSTUP PRIPRAVY: Ocistene Kedlubny .....
22. POMAZANKY | VAJECNA POMAZANKA. INGREDIENCE: 6 vajec, 100 g majolky, lzice horcice, 2 sladkokysele nebo 1 salatova okurka, sul, pazitka.POSTUP PRIPRAVY: Vejce uvarime natvrdo. Pak je rychle ochladime ve studene vode, oloupeme, podel .....
23. RYBY FILE | RYBI SMAZENKY S TATARSKOU OMACKOU. INGREDIENCE: 500g fi1e, 2cibule, 1 str. cesneku, sul, ml. pepr, 1 lzice hl. mouky, 2 vejce, strouhanka, mouka na prkenko, ztuzeny tuk na smazeni, k oblozeni 2 cibule, tatarska omacka, horcice, 2 sladk .....
24. ZELENINA | OKURKOVE SOUDECKY. INGREDIENCE: 2 velke salatove okurky, 4 lzice sterilovane kukurice, 4 sterilovane sladkokysele okurky, 4 mensi tvrdsi rajcata, 2 lzice strouhaneho balkanskeho syra, 2 lzice bileho jogurtu, 1 lzice sek .....
25. RYBY KAPR | TRADICNI STEDROVECERNI SMAZENY KAPR II. INGREDIENCE: l kapr, citronova stava, sul, pepr, 2 vejce, hladka mouka a strouhanka na obaleni, olej na smazeni.POSTUP PRIPRAVY: Vykuchaneho kapra bez hlavy nakrajime na tzv. podkovy, pokapeme je citr .....
26. SALATY | STEDROVECERNI BRAMBOROVY SALAT. INGREDIENCE: l kg brambor, 300 g korenove zeleniny, l velka cibule, 2 vejce varena natvrdo, 100 g sunkoveho salamu, l jablko, 4 sladkokysele okurky, stava z l citronu, l lzice horcice, 100 g majolky, .....
27. SALATY | VANOCNI BRAMBOROVY SLAT III. INGREDIENCE: 1 kg brambor, 1 cibule, 2 mrkve, 1 petrzel, ½ celeru, 4 sterilovane sladkokysele okurky, 3 vejce uvarena natvrdo, 200g sunkoveho salamu, 2 jablka, sul, ½ lzicky glutasolu, pepr, .....
28. SEKANA | SEKANA NA PEKACI. INGREDIENCE: 250g ml. Peroveho a hoveziho masa, 125g vareneho uzeneho masa, 100g slaniny, 100g strouhanky, 1/8 l mleka, 2 vejce, 2 likerove sklenicky konaku , 1 lzicky pastikoveho koreni, sul, pepr.PO .....
29. SALATY | POCHOUTKOVY SALAT. INGREDIENCE: 250g sunkoveho nebo jineho mekkeho salamu, 2-3 vetsi sladkokysele okurky, salek sterilovaneho hrasku, 200 g majolky, 1 salku smetany, sul, citronova stava, mlety pepr.POSTUP PRIPRAVY: Olo .....
30. SPECIALITY DRUBEZ | KURECI PRSICKA PO PETROHRADSKU. INGREDIENCE: 4 porce kurecich prsicek, sul, mlety pepr, 2 lzice masla nebo oleje, 1 cibule, 350 g tvrdsich druhu cerstvych hub, 100 m1 bileho prirodniho vina, 1 1 kysane smetany, 1 lzice hl. mouky, 1 .....
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA