1.  LECIVE ROSTLINY | BEZ CERNY (Sambucus nigra) Ker, ktery v cervnu-cervenci kvete charakteristicky vonicimi zlutobilymi kvety sporadanymi v okolicich do bohatych viceramennych vrcholiku. Plody jsou cernofialove az cerne leskle peckovice se tremi p .....


2.  MOUCNIKY KYNUTE | VANOCNI STOLA III INGREDIENCE: 400 g polohr. mouky, 60 g Hery, 30g drozdi, lzicka soli, 3dcl mleka a vody (1:1), tuk na plech, vejce na potreni Napln: 20dkg suseneho ovoce, 15dkg vlasskych orechu, 5dkg rozinek, 4 lzi .....


3.  ZABIJACKA UZENINY A KLOBASY | DOLNOZEMSKA KLBASA (Od Laca z Trebisova) POSTUP PRIPRAVY: Pri vyrobe Dolnozemskej klbasy je velmi dôlezite kvalitne, vyzrete mäso z väcsej osipanej, idealna hmotnost pri porazke je 180-200kg. Mäso z mensich kusov nema sv .....


4.  ZABIJACKA UZENINY A KLOBASY | DOLNOZEMSKA KLBASA (Od Laca z Trebisova) POSTUP PRIPRAVY: Pri vyrobe Dolnozemskej klbasy je velmi dôlezite kvalitne, vyzrete mäso z väcsej osipanej, idealna hmotnost pri porazke je 180-200kg. Mäso z mensich kusov nema sv .....


5.  OD BABICKY | VEPROVA PECENE NA SMETNE (Od Babicky) INGREDIENCE: 800 g veproveho masa 50 g masla 2 lzice oleje 200 g korenove zeleniny (mrkev, celer, petrzel) 2 cibule, citronova stava a kura 2 dl bileho vina 2 lzice hl. mouky, koreni (5 celych .....


6.  ZAVAROVANI OVOCE | BROSKVE V KONAKU INGREDIENCE: l kg zralych broskvi, 350 g cukru, 3 dl konaku (nebo rumu) POSTUP PRIPRAVY: Omyte broskve vhodime postupne do varici vody, hned je vyjmeme a sloupneme. Nepulime je. Naskladame do vetsi .....


7.  ZAVAROVANI POVIDLA DZEM | JAHODOVE ZELE INGREDIENCE: 3 kg zralych jahod, 2 kg zelirovaciho cukru, 3 vanilkove cukry. POSTUP PRIPRAVY: Jahody omyjeme a nechame uplne oschnout. Plody zbavime stopek a rozctvrtime. Rozctvrcene ovoce promicha .....


8.  ZAVAROVANI POVIDLA DZEM | CERNY JERAB - ARONIE - NA ZPUSOB BRUSINEK INGREDIENCE: l kg cerne jerabiny, 600 g cukru, l balicek vanilkoveho cukru, 1/2 lzicky skorice (nebo l skoricovy cukr), 3-4 hrebicky, sklenka rumu, l Pektogel, 1/2 lzicky kyseliny citronove. POSTUP .....


9.  DOBRA RADA | Dokonale Espresso Dokonale espresso, chceteli kava, se vyznamne podili na obratu vaseho gastronomickeho zarizeni. Vezmeme-li v uvahu, ze dobra surovina ma naklady na porci espressa zhruba 5 kc a jeho prodejni cena je .....


10.  MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI | LINECKE VANOCNI PECIVO INGREDIENCE: 200g polohrube mouky, 200g piskoveho cukru, 200g masla, 100g loupanych mandli, 2-3ks zloutku, ovocny dzem, cokoladova poleva, cokoladove ozdoby (hoblinky) nebo kokos na ozdobu, tuk na vym .....


11.  MOUCNIKY TRENE | TRESNOVY KOLAC INGREDIENCE: 250 g hladke mouky, 100 g rostlinneho tuku, 2 zloutky, 80 g cukru, l lzicka prasku do peciva, trochu mleka, 2 lzice marmelady. Napln: 250 g vypeckovanych tresni, 1/4 l vody, 2 lzice ovocn .....


12.  MOUCNIKY DORTY | OVOCNY DORT INGREDIENCE: 4 vejce, 250 g cukru, 4 lzice mleka, 250 g polohrube mouky, l lzicka prasku do peciva, cerstve nebo kompotovane ovoce, 1/2 l stavy z kompotu (nalevu), l ovocny pudinkovy prasek (40 g), 4 .....


13.  MOUCNIKY TRENE | VANOCNI ROLADA. INGREDIENCE: 4 vetsi vejce, 200 g cukru, 5 lzic vody, 200 g polohrube vyberove mouky, ½ prasku do peciva. Na krem: 150 g smesi masla a rostlinneho tuku Hera, 150 g mouckoveho cukru, 1 lzicka rumu .....


14.  MOUCNIKY DORTY | BROSKVOVY DORT. INGREDIENCE: 150 g masla nebo Hery, 150 g piskoveho cukru, 100 g cokolady na vareni, 6 vajec, 150 g poloh. mouky, 1 lzicka prasku do peciva, kompotovane broskve.Krem: ¼ l mleka, 5 lzic cukru, 3 l .....


15.  ZABIJACKA UZENINY A KLOBASY | KLOBASY OD PAVLY. POSTUP PRIPRAVY: 5kg hoveziho pomlet 2x najemno a pridat sul. 10 kg bucku namlet nahrubo a pridat sul a treny cesnek. Nechat 3 dny prolezet.Pote 2 l vody zamichame do hoveziho a vymichame dohladka. Ve .....


16.  ZABIJACKA UZENINY A KLOBASY | KLOBASY OD PAVLY. POSTUP PRIPRAVY: 5kg hoveziho pomlet 2x najemno a pridat sul. 10 kg bucku namlet nahrubo a pridat sul a treny cesnek. Nechat 3 dny prolezet.Pote 2 l vody zamichame do hoveziho a vymichame dohladka. Ve .....


17.  DOBRA RADA ZDRAVI | MED JAKO VSELEK. Pri rekonvalescenci - po ruznych nemocech se doporucujeme davat med do mleka.Pri zanetech - hornich cest dychacich, proti infekci je nejlepsi horke mleko s medem nebo teply caje s medem a citronem.Zal .....


18.  MOUCNIKY TRENE | NEPECENY DORT SE ZAKYSANYM KREMEM. INGREDIENCE: 2 kelimky Ramy Cremefine zakysaneho kremu, 1 balicek vanilkoveho cukru, kompotovane ovoce, 1 balicek kulatych piskotu, trochu rumu. POSTUP PRIPRAVY: Zakysany krem smichame s vanilkovym cu .....


19.  SALATY | VANOCNI OVOCNY SALAT. INGREDIENCE: 200 g syra na strouhani (nejlepe emental), 3 mandarinky bez jader, 2 nakysla jablka, l citron, l vetsi banan, l hrozen vina, 2 broskve z kompotu, kelimek zakysane smetany zredene trochou .....


20.  MOUCNIKY TRENE | ANGLICKY VANOCNI PUDING. INGREDIENCE: 500g rozinek, 60g loupanych mandli, 60g kandovanych tresni, 120g kandovane smesi, 300g hl. mouky, 250g masla, 250g cukru moucky, ovocny sirup, citr. kura, vanilkovy cukr, skorice, ml. mus .....


21.  MOUCNIKY TRENE | PISKOTOVA ROLADA S BROSKVOVOU SLEHACKOU. INGREDEINCE: Na testo – 4 vejce, 75g mouc. cukru, 1 vanilkovy cukr, 2 zloutky, 125g polohrube mouky, na spicku noze prasku do peciva.Na napln – 9g bile zelatiny (asi6 platku), 1 broskvovy kompot (850 .....


22.  KORENI | KORENI BAZALKA - do polevek, omacek, karbanatku,salatu, zveriny a ryb.BADYAN - do kompotu, likeru, peciva a cinske kuchyne. BEDRNIK - do polevek, salatu a omacek.CERNOBYL - na pecenou husu.CHILLI - do marina .....


 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz