1.  DOBRA RADA ZDRAVI | Vymackejte 1 citron do 1 lzice olivoveho oleje a zapamatujete si to do konce sveho zivota Prirodni medicina ziskava v posledni dobe stale vice na popularite. Je to hlavne proto, ze za pomerne malo penez umoznuje lecit mnohe nemoci, ale bez negativnich vedlejsich ucinku leku. V dnesnim clan .....


2.  DOBRA RADA KUCHYNE | JAK POZNATE CERSTVOU RYBU Cela ryba: Pri koupi cele cerstve zabite ryby si jako prvni vsimame oci: musi byt vypoulene a jasne, nikoliv zapadle nebo kalne. Dalsi na rade jsou skrele: musi prilehat a zabry pod nimi byt jasne cer .....


3.  DOBRA RADA | Cibetkova kava nebo-li Kopi Luwak Tato kava je jiste plna prekvapeni a jeji vznik, puvod i cena, je vskutku zajimava. Proc se ji rika „cibetkova kava“? Co to je vlastne cibetka? Odkud tato kava pochazi? Jak se pest .....


4.  DOBRA RADA | Dokonale Espresso Dokonale espresso, chceteli kava, se vyznamne podili na obratu vaseho gastronomickeho zarizeni. Vezmeme-li v uvahu, ze dobra surovina ma naklady na porci espressa zhruba 5 kc a jeho prodejni cena je .....


5.  MOUCNIKY TRENE | OLEJOVA BUCHTA POSTUP PRIPRAVY: 1 vetsi hrnek cukru, 3 cela vejce. Utreme cukr s vejci do peny, pridame pul maleho hrnku oleje a 1 vetsi hrnek mleka. Dobre zamichame. Vmichame polohrubou mouku- 1 hrnek, a pul prasku .....


6.  NAPOJE POHARY | AMERICKA KAVA INGREDIENCE: 1 sale kavy, 1 salek mleka, 1 lzicka kakaa, 1 lzicka mouc. cukru, spetka soli. POSTUP PRIPRAVY: V mlece rozmichame cukr s kakaem, spetkou soli a 7 minut povarime, za staleho slehani var .....


7.  MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI | SNEHOVE BEZE S KAVOVYM NEBO VANILKOVYM KREMEM. INGREDIENCE: 4 bilky, 140g krupicoveho cukru, 100g mouckoveho cukru, 120g mletych mandli, papir na peceni. Krem: 1/4 litru mleka, 1 balicek pudinkoveho prasku s vanilkovou prichuti, 120g masla, 100g m .....


8.  KNEDLIKY BRAMBOROVE | BRAMBOROVI VRABCACI S TVAROHEM A SLANINOU. INGREDIENCE: 200 g hrube mouky, 2 vetsi syrove brambory, sul, 60 g anglicke slaniny, pul kostky mekkeho tvarohu. POSTUP PRIPRAVY: Oloupane brambory rozstrouhame, polovinu vody z nich slijeme, osolim .....


9.  ZABIJACKA UZENE | DOMACI UZENE NGREDIENCE: Solna smes na 50 kg masa: 1,5 kg soli, 45 g dusicnanu draselneho, 45 g praskoveho cukru. Na 2,5 l solneho laku: 2 1/4 l vody, 700 g soli (je-li maso nalozeno v mistnosti v niz je stala niz .....


10.  DOBRA RADA ZDRAVI | JAK STRAVA OVLIVNUJE KVALITU KOSTI. Kosti posiluji potraviny s vysokym obsahem vapniku. Nejvice vapniku najdeme v maku. Vapnik obsahuji i mandle, liskove orechy, slunecnicova a sezamova seminka, listova zelenina, brokolice, petrzel ( hl .....


11.  KORENI | KORENI A VYBRANE SMESI. ANGULA: gulas,polevky,kure. BADYAN: pernik, vanocky, kompoty, Cinska kuchyne.BEDRNIK: polevky, salaty, omacky.BAZALKA: pouziti skoro na vse, karbanatky.CURRY: kure, ryze, Indicka kuchyne.CERNABYL: na .....


12.  DOBRA RADA KUCHYNE | RADA NAD ZLATO!! UTIKA TI MLEKO: Pri svarovani se mleko nesrazi, kdyz do nej pridas kostku cukru nebo nadobu pred varenim vyplachnes vodou. Mleko pri dosazeni bodu varu nevzkypi,potres-li okraj hrnce peclive tukem.Aby .....


13.  RYBY RUZNE | RYBA PO ORIENTALSKU. INGREDIENCE: 8 platku ryb, 1 strouzek cesneku, 1 cibule, kari koreni, 1 rajce, 1 kokos, cerstvy zazvor, olej, maslo, sul, pepr. POSTUP PRIPRAVY: Nastrouhame kokos, dame ho do misky a podlijeme 1 skle .....


14.  NAPOJE KOKTEJLY | LEDOVA KAVA. INGREDIENCE: Instantni kava, vajecny liker, sladka smetana, cokolada.POSTUP PRIPRAVY: Do mixeru dame na jednu porci 2 kostky ledu, pridame 1dl pripravene kavy, 2 cl vajecneho likeru a 1cl smetany. Po .....


15.  DOBRA RADA KUCHYNE | Nelepkava ryze Vzdy sypka a bila dusena ryze Ryze se nikdy nerozvari a bude vzdy zarucene bila, jestlize do vrouci vody pridame nekolik lzicek studeneho mleka anebo lzici citronove stavy. .....


16.  DOBRA RADA KUCHYNE | KAVA. Prazenou kavu uchovavame v lahvi z tmaveho skla a dobrym uzaverem. Pred mletim ji lehce nahrejeme- lepe se mele a lepe voni. Pokud chceme mit v salku kavy penu, musime mletou kavu v salku zalit mensim .....


17.  DOBRA RADA KUCHYNE | TAJEMSTVI AROMA KAVY: Cerstve umleta kava nam bude dele vonet, kdyz ji nasypeme do dobre tesnici nadoby a ihned dame do chladnicky.Rano si pak odsypeme jen takove mnozstvi ktere obvykle spotrebujeme. .....


 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz