1.  DRUBEZ KACHNA | ITALSKA KACHNA POSTUP PRIPRAVY: Posekame najemno 2 strouzky cesneku, osolime a pridame stejnou hromadku salveje rozetreneho prsty. Touto smesi potreme kachnu zevnitr i po povrchu, dame do pekace a na omastku upeceme .....


2.  DOBRA RADA | Cibetkova kava nebo-li Kopi Luwak Tato kava je jiste plna prekvapeni a jeji vznik, puvod i cena, je vskutku zajimava. Proc se ji rika „cibetkova kava“? Co to je vlastne cibetka? Odkud tato kava pochazi? Jak se pest .....


3.  DOBRA RADA | Dokonale Espresso Dokonale espresso, chceteli kava, se vyznamne podili na obratu vaseho gastronomickeho zarizeni. Vezmeme-li v uvahu, ze dobra surovina ma naklady na porci espressa zhruba 5 kc a jeho prodejni cena je .....


4.  POLEVKA ZELENINOVA | MINESTRONE ( Italska zeleninova polevka) POSTUP PRIPRAVY: Do stredne velkeho kastrolu vysypeme pytlik italske mrazene zeleniny (nebo dame na kosticky nakrajene cukiny, mrkev, salat, par mrazenych fazoli, hrasek, brokolici, spenat, cokoliv do .....


5.  HOVEZI RUZNE | KAPUSTOVA ROLADA INGREDIENCE: 5-6 velkych kapustovych listu, 300g mleteho hoveziho masa, petrzel, 100g italske nevarene klobasy, 3 lzice strouhanky, citronova kura, 1 vajicko, maslo, olej, sul, pepr. POSTUP PRIPRAVY .....


6.  POLEVKY | Frankova cibulova polevka INGREDIENCE: 2 l vody, 1 kg oloupane cibule, 2 bobkove listy, 200 g masla, kureci bujon(2 kostky), provolone syr-platky, starsi veka nakrajena na kostky a opecena, 1 cajova lzice soli, 15 gr cesneku n .....


7.  BRAMBORY | ITALSKE BRAMBORY S RAJCATY INGREDIENCE: 750 g varenych brambor, 500 g rajcat, 250 g mleteho syroveho masa nebo zbytek peceneho masa, l velka cibule, 100 g masla, 5 vajec, strouhana houska, sul, pepr, citron, 1/4 l sladke smetan .....


8.  BRAMBORY | ITALSKE BRAMBORY INGREDIENCE: 1,5 kg brambor, 3 lzice hrube mouky, 3 strouzky cesneku, svazek petrzelky, olej. POSTUP PRIPRAVY: Brambory oloupeme, omyjeme a nakrajime na kolecka asi 1/2 cm silna. Vhodime je do stude .....


9.  POLEVKA DRUBEZI | ITALSKE GNOCCHI. POSTUP PRIPRAVY: Do 1/4 1 mirne osoleneho mleka dame 50g masla, pristrouhame do neho muskatovy orisek a postavime na sporak. Kdyz zacina kypet, odstavime je, vmichame do neho rychle 1/8 kg hrube mouky .....


10.  TESTOVINY | ITALSKE TESTOVINY. INGREDIENCE: 200 g zelenych testovin, 1 cibule, 1 cervena paprika, 1 porek, 100 g slaniny, 2 dl bileho vina, 3 rajcata, 150 g zakysane smetany, olej, oregano, mata, mlety pepr, sul, 2 lzice pazitky, 1 .....


11.  TESTOVINY | ITALSKE MAKARONY. POSTUP PRIPRAVY: Budete-li je varit opravdu po italsku, stejne tak jako spagety, nedbejte rad uvedenych na obalech: "Uvarte makarony v horke osolene vode, scedte a prolijte studenou vodou." V zadne it .....


12.  MOUCNIKY TRENE | TIRAMISU PO CESKU. Tato uprava velice oblibeneho italskeho moucniku nepouziva skvele a drahe italske suroviny. Je to snad zdarila, jednoducha, ale i chutna napodobenina z nasich prisad ceskych.POSTUP PRIPRVY: Nejprve us .....


13.  SPECIALITY RUZNE | BENATSKE MUSLICKY DOMACIHO SYKORY. INGREDIENCE: 1 sacek muslicek (doporucuji Italske bezvajecne), 150g nivy nebo cedaru, sacek mrazene zeleniny s kvetakem, 6 zampionu, 150g sunky, sunkoveho salamu nebo zbyleho kureciho masa, 1 lzice ol .....


14.  SPECIALITY VNITRNOSTI | VEPROVA JATRA PO ITALSKEM ZPUSOBU. INGREDIENCE: 500g veprovych jater, hladka mouka, 40g oleje, sul, mlety pepr, 20 g masla, 1 stredne velka cibule, 1 strouzek cesneku, 4 rajcata, majoranka, petrzelka. POSTUP PRIPRAVY: Ocistena jatra n .....


15.  HOVEZI VNITRNOSTI | DRSTKY PO ITALSKEM ZPUSOBU. INGREDIENCE: 800 g drstek, 60 g sadla nebo rostlinneho tuku, 1 cibule, 50g hladke mouky, 60g rajcatoveho protlaku, muskatovy kvet, mlety pepr, sul, 1-2 strouzky cesneku, petrzelka, 40 g strouhaneho sy .....


16.  MOUCNIKY SLANE | PORKOVE ROLADY. INGREDIENCE: 1 bal. testa v prasku na pizzu, 2 lzice italskeho koreni, 1 porek, 1 cibule, 2 lzice oleje, 50 g ovciho syra, sul, pepr, 650 g strouhaneho syra, 1 zloutek.POSTUP PRIPRAVY: Testo v prasku .....


17.  BRAMBORY | SMAZENE BRAMBURKY S CESNEKOVOU OMACKOU. INGREDIENCE: 600g novych brambor, 2 vejce, 1 lzicky italske smesi koreni, sul, pepr, lzicka ml. sl. papriky, 100g hl. mouky, 4 lzice olivoveho oleje, 2 strouzky cesneku, 100 ml smetany, 1 lzicky cukru .....


18.  PRILOHY | ITALSKE NOKY. POSTUP PRIPRAVY: Do 1/4 1 varici vody za staleho michani sypeme 250g polohrube mouky. Pak odstavime a do polovychladleho testa postupne vmichame 4 vejce. Propracujeme v testo, z nehoz lzici vykrajujem .....


19.  SYRY | ITALSKE GNOCCHI. POSTUP PRIPRAVY: Do 1/4 1 mirne osoleneho mleka dame 50g masla, pristrouhame do neho muskatovy orisek a postavime na sporak. Kdyz zacina kypet, odstavime je, vmichame do neho rychle 1/8 kg hrube mouky .....


20.  SPECIALITY RUZNE | ITALSKE BRODETTO. POSTUP PRIPRAVY: Dostali jame maleho kaprika, okouna a linka. Jak to udelat, aby se ti, ktere podelime, nedomnivali, ze tu nejlepsi rybu mam ja? Upravime je dohromady - kazdy dostane od kazde kousek. .....


 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz