1.  POLEVKA ZELENINOVA | NOVOROCNI ZELNACKA (moje) INGREDIENCE: 250 g hoveziho masa, 3 lzice oleje, 2 velke oloupane cibule, 1 ½ lzice ml. papriky, 25 g susenych hub, 250 g veproveho masa, 160 g uzeneho masa, 4 strouzky cesneku, 750 g kysaneho .....


2.  POLEVKA RUZNA | ITALSKA RYBI POLEVKA S RYZI. INGREDIENCE: 1 1 l vody, 500 g ryby, 2 cibule, 100g korenove zeleniny, sul, 2 lzice oleje, 3 strouzky cesneku, 2-3 rajcata, 30 g masla a 30 g mouky, mlety pepr, tluceny kvet, 50 g uvarene ryze. POS .....


3.  RYBY KAPR | KAPRI HRANOLKY. INGREDIENCE: 600 g filetu z kapra, 4 vejce, 2–3 strouzky cesneku utreneho se soli, hrst nasekaneho libecku, sul, pepr, 200 g hladke mouky na obaleni, sladka mleta paprika, olej na smazeni. PO .....


4.  RYBY KAPR | KAPR ZAPECENY S MANDLEMI (Od Oliny) INGREDIENCE: 8 porci kapriho masa, 100 g mandli, 100 g vlasskych orechu, 1 cibule, 4 strouzky cesneku, strouhanka, citrónova stava, sul, pepr, olej, petrzelka. POSTUP PRIPRAVY: Orechy a mand .....


5.  HOVEZI SVICKOVA | GRILOVANE SVICKOVE REZY INGREDIENCE: 4platky svickove, 4 lzice oleje, mlety pepr, sul, 150g majonezy, 2 strouzky cesneku, 2 sterilovane okurky. POSTUP PRIPRAVY: Platky svickove potreme olejem, opeprime, osolime a nechame .....


6.  GULAS ZVERINOVY | KARPATSKY GULAS. INGREDIENCE: 700g zveriny bez kosti (srnci, jeleni, z cerne zvere, pripadne i zajeci), 60g slaniny, 2 cibule, sul, sladka mleta paprika, kmin, 1 strouzek cesneku, 4 rajca .....


7.  SPECIALITY VEPROVE | KEBAB SCOKLA (z Ostravy) "Cokla pacneme pantokem. Dys nemame cokla bo pantok, tos na Ostravje dem do reznika a cap-carap veprovy bucek." :-) Ted vazne. POSTUP PRIPRAVY: Kilo pjeknyho bucku, kilo (bo raci pjet strucky) cesn .....


8.  RYBY KAPR | ORIENTALSKY KAPR POSTUP PRIPRAVY: Kapra rozporcujeme, osolime a opeprime a v rozpalenem oleji opeceme po obou stranach. Pak jej z panve vyjmeme, do oleje dame nakrajenou cibulku, zelenou papriku, vetsi rajce, 2 strouz .....


9.  KRALIK | VELIKONOCNI KRALIK INGREDIENCE: 1 kralika, 1 male hlavky zeli, 1 cibule, 2 strouzky cesneku, 2 pórky, 1 cervena kapie, sul, 1 lzicka kari, 1 dcl bileho vina, 1 dcl vody nebo vyvaru, 1 vejce, 3 lzicky Solamylu, 1 .....


10.  SEKANA | VELIKONOCNI SEKANA INGREDIENCE: 250 g tucneho veproveho bucku, 250 g teleciho masa, 250 g uzeneho bucku, 5 az 6 zemli, 6 vajec, sul, nekolik strouzku cesneku, muskatovy kvet nebo orisek, tuk na vymazani pekace. .....


11.  RYBY CANDAT | PECENY CANDAT INGREDIENCE: 1 candat (asi 1,3 kg), stava z l citrónu, 50 g masla, l strouzek cesneku, 1 svazek kopru, 1 svazek petrzelky, sul, pepr, 50 ml zeleninoveho vyvaru, 200 g kysane smetany. PO .....


12.  DRUBEZ DROBY | DRUBEZI JATRA NA PORKU S CESNEKEM INGREDIENCE: 750 g drubezich jater; 50 g solamylu, 70 g oleje, 400 g pórku, 5 strouzku cesneku, 3 lzice sójove omacky, drceny kmin, zazvor. POSTUP PRIPRAVY: Kureci nebo jina drubezi j .....


13.  DRUBEZ KACHNA | ITALSKA KACHNA POSTUP PRIPRAVY: Posekame najemno 2 strouzky cesneku, osolime a pridame stejnou hromadku salveje rozetreneho prsty. Touto smesi potreme kachnu zevnitr i po povrchu, dame do pekace a na omastku upeceme .....


14.  STARE RECEPY | SPENAT (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Listky spenatu se oberou, nekolikrate ve vode vyperou, az v nadobe, ve ktere se pere, nezustane zadny pisek. Vari se asi 5 minut v odkryte nadobe, jen v malo vode se sp .....


15.  VEPROVE KYTA | KOVARSKY SPIZ. INGREDIENCE: 1 kg panenske veprove nebo veprove kyty, 200 g slaniny, 150g cibule, 4 g cesneku, sul, pepr, 150g oleje. POSTUP PRIPRAVY: Veprove maso nakrajime na male spalicky o vaze 35 g. Na kovovo .....


16.  DRUBEZ KURE | KURE NA CESNEKU SE SAFRANEM INGREDIENCE: 1 mensi kure (asi 60-80dkg), 50g oleje, 70g cibule, 10 dl vina sery, 21/a zloutku,2 mensi strouzky cesneku, 60 g mandli, sul, pepr, safran, zelena petrzel. ​POSTUP PRIPRAVY: Mens .....


17.  STARE RECEPY | SKOPOVA PECENE S CESNEKEM (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Maso z kyty, ze zebra nebo hrbet se naklepe, je-li prilis tucne, oreze se luj, maso osoli, potre rozetrenym cesnekem, vlozi do pekace, dusi asi hodinu na plotne a pak za casteho .....


18.  POMAZANKY | TVAROHOVA POMAZANKA SE SUNKOU INGREDIENCE: 1/2 kostky tvarohu nebo kostka syra zerve, maly kelimek bileho jogurtu, 200 g sunky (nebo sunkoveho salamu), 1 mala cibulka, maly strouzek Cesneku, 2 lzice citrónove stavy nebo nak .....


19.  STARE RECEPY | SKLENENA LIDOVE CESKA POLEVKA (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Do slane vody se da varit hrst sparenych trhanych krupek, kdyz jsou napolo mekke, pridaji se asi 4 vetsi brambory pokrajene na kostky, hodne sekane celerove nati, trochu kminu, majora .....


20.  SPECIALITY DRUBEZ | HUSI PRSA A STEHNA PO STAROCESKU INGREDIENCE: Husi prsa a stehna, 6 strouzku cesneku, sul, ml. zazvor, husi sadlo, 1 cibule, nekolik kulicek pepre a noveho koreni. ​POSTUP PRIPRAVY: Ocistene porce husy proklinkujeme oloupany .....


21.  RYBY MAKRELA | MAKRELA SE SPENATEM INGREDIENCE: 4 svazky petrzelove nate, 6 strouzku cesneku, 12 lzic masla, pepr, sul, 100 g cernych oliv, 4 vykuchane makrely, 4 lzice citronove stavy, 2 male cibule, 100 g spenatu, spetka strouhaneho .....


22.  DOBRA RADA ZDRAVI | Nejlepsi prirodni antibiotikum( Vyleci kazdou infekci a zabije parazity) INGERDIENCE: 700 ml jablecneho octa, 0,5 dcl ocisteneho a utreneho cesneku, 0,5 dcl na jemno nakrajene cibule, 2 cerstve feferonky (cim stiplavejsi, tim lepe), 0,5 dcl nastrouhaneho zazvoru, 2 polevko .....


23.  RYBY KAPR | KAPR NA CESNEKU PO SRBSKU INGREDIENCE: 4 porce kapra, 60 v oleje, 3 strouzky cesneku, petrzelka, celerova nat, citronova stava, pepr, sul, majoranka, l lzice rajcatoveho protlaku, l cibule. POSTUP PRIPRAVY: Porce kapra Zakape .....


24.  HOUBY | BRAMBOROVE PLACKY S HOUBAMI INGREDIENCE: 600g brambor, 300g hub, 2 vejce, 4 lzice polh. Mouky, olej, 3 strouzky cesneku, majoranka, kmin, sul. POSTUP PRIPRAVY: Nakrajene houby udusime s drcenym kminem a soli, odstavime. Pridame .....


25.  HOUBY | HOUBY NA PAPRICE INGREDIENCE: 200g hub, 20 0m1 smetany, 2 lzice michane mouky, 1 cibule, 1-2 lzicky mlete sladke papriky, sul, 1lzice oleje, mleko nebo voda podle potreby. POSTUP PRIPRAVY: Houby udusime na oleji, cib .....


26.  HOUBY | HOUBY PECENE NA CESNEKU INGREDIENCE: 300g cerstvych hub (hriby prave, zampiony, ryzce, syrovinky, muchomurky ruzovky), 50g sadla nebo oleje, 4 strouzky cesneku a sul. POSTUP PRIPRAVY: Pro peceni jsou nejvhodnejsi stredne ve .....


27.  HOUBY | HOUBOVE KARBANATKY INGREDIENCE: 500g cerstvych hub (pecarky, hriby prave, majovky. holubinky, hriby hnede, kremenace, klouzky, ciruvky zelanky), 40g masla, 30g cibule, petrzelka, 2 zemle, 1/4 l mleka, 100g anglicke slan .....


28.  HOUBY | SMAZENKY Z HLIVY USTRICNE INGREDIENCE: 500g cerstvych hliv, 1/2 l vyvaru ze zeleniny nebo vyvaru pripraveneho z kostky masoxu, 2 zemle, 1/4 l mleka, 20g masla, 30g cibule, 1 vejce, 2 strouzky cesneku, sul, trocha majoranky a m .....


29.  HOUBY | CESKY HOUBOVY KUBA INGREDIENCE: 1000g varenych krup, 200g skvarkoveho sadla, 150g cibule, 100g susenych hub, 30g cesneku, 20g soli, pepr, trochu hovezi polevky, 30g strouhane housky. POSTUP PRIPRAVY: Uvarene kroupy pro .....


30.  ZELENINA | NAKYP Z BAKLAZANU A CUKETY INGREDIENCE: 250 g baklazanu, 250 g cukety, 3 lzice olivoveho oleje, l cibule, 2 strouzky cesneku, sul, mlety pepr, 50 g strouhanky, l svazek petrzelky, 1/2 lzicky tymianu, 75 g ementalu. POSTUP PRIP .....


 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz